PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 |
|
ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER FASOLKA PO BRETOŃSKU ZAWIERA GLUTEN BUŁKA PSZENNA ZAWIERA GLUTEN JABŁKO WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 150-220 g 50 g 150 g 150-200 ml |
WTOREK 14.01.2025 |
|
KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 120-180 g 60-100 g 150-200 ml
|
ŚRODA 15.01.2025 |
|
KREM Z BROKUŁÓW Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, MASŁO, GLUTEN, JAJKO KOTLET SCHABOWY ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ KOMPOT AGESTOWY |
200-300 ml 70-100 g 75-100 g |
CZWARTEK 16.01.2025 |
|
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ MAKARON SPAGETTI Z SOSEM BOLOGNESE ZAWIERA GLUTEN, SER ŻÓŁTY, JAJKO KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 180-250 g 150-200 ml |
PIĄTEK 17.01.2025 |
|
ZUPA ZIEMNIACZANA ZAWIERA SELER STRIPSY Z DORSZA ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml 60-90 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 |
|
ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN JAJKO W SOSIE MUSZTARDOWYM ZAWIERAJĄ GLUTEN, GORCZYCĘ ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MARCHEW GOTOWANA SAUTE ZAWIERA MASŁO WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
WTOREK 21.01.2025 |
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO KURCZAK PIECZONY ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SAŁATA LODOWA Z SOSEM VINEGRET ZAWIERA GORCZYCĘ KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 100-140 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 22.01.2025 |
|
KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO, MASŁO PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM ZAWIERA GLUTEN,JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO ZAWIERA JOGURT NATURALNY, ŚMIETANĘ KOMPOT PORZECZKOWY |
200-300 ml
70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
CZWARTEK 23.01.2025 |
|
ZUPA MARCHEWKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, MASŁO, ŚMIETANĘ SCHAB PIECZONY W SOSIE WŁASNYM ZAWIERA GLUTEN KASZA BULGUR ZAWIERA GLUTEN KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ ZAWIERA GLUTEN, MASŁO KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml
70-100 g 80-120 g 75-100 g 150-200 ml |
PIĄTEK 24.01.2025 |
|
ZUPA PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, MASŁO, ŚMIETANĘ KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml
180-250 g 150-200 ml |
Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie.
81-506 Gdynia
ul. Halicka 8