107. Gdyńskie Urodziny Niepodległej - świętujmy razem!
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 27.10.2025

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ

PIEROGI Z MIĘSEM ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO

GRUSZKA

WODA Z CYTRYNĄ

  200-300  ml

      120-180 g

100 g

150-200 ml

WTOREK 28.10.2025

KREM Z DYNI Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO, ŚMIETANĘ, MASŁO

SCHAB PIECZONY W SOSIE WŁASNYM ZAWIERA  GLUTEN

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ  MLEKO

SURÓWKA Z SELERA ZAWIERA ŚMIETANĘ, JOGURT NATURALNY

KOMPOT TRUSKAWKOWY

  200-300  ml

      70-100 g 

130-200 g

75-100 g

150-200 ml

ŚRODA 29.10.2025

ROSÓŁ Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN

KURCZAK PIECZONY

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ  MLEKO

MARCHEW Z GROSZKIEM ZAWIERAJĄ MASŁO, GLUTEN

KOMPOT MALINOWY

200-300  ml
100-140 g

130-200 g

        75-100 g
   150-200 ml

CZWARTEK 30.10.2025

ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA  SELER

GULASZ WIEPRZOWY ZAWIERA GLUTEN

KASZA JĘCZMIENNA ZAWIERA GLUTEN

KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA  ZAWIERA GLUTEN, MASŁO

KOMPOT AGRESTOWY

200-300 ml

70-100 g

80-120 g

75-100 g

150-200 ml

PIĄTEK 31.10.2025 (obiad tylko dla przedszkola francuskiego)

 

ZUPA GRYSIKOWA ZAWIERA SELER, GLUTEN

MIRUNA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM ZAWIERA  GLUTEN, JAJKO

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

BRUKSELKA Z BUŁKĄ TARTĄ ZAWIERA  GLUTEN, MASŁO

KOMPOT WIŚNIOWY

200-300  ml

60-90 g

130-200 g

75-100 g

150-200 ml

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025

ZUPA GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI  ZAWIERA SELER, GLUTEN

RACUCHY Z JABŁKIEM ZAWIERAJĄ  GLUTEN, MLEKO, JAJKO

WODA Z CYTRYNĄ

 200-300  ml

150-220 g

150-200 ml

WTOREK 04.11.2025

 

BARSZCZ ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ

KOTLET MIELONY  ZAWIERA GLUTEN, JAJKO

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

KOMPOT WIŚNIOWY

 200-300 g

70-100 g

130-200 g

75-100 g

  150-200 ml

ŚRODA 05.11.2025

ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER

RISOTTO Z WARZYWAMI ZAWIERA GLUTEN, SELER

 RYŻ

KOMPOT MALINOWY

 

  200-300  ml

120-180 g

60-100 g

150-200 ml

CZWARTEK 06.11.2025

KREM Z BROKUŁÓW Z MAKARONEM ZAWIERA SELER,  ŚMIETANĘ, GLUTEN, MASŁO

KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE WŁASNYM  ZAWIERA  GLUTEN

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

SURÓWKA Z BURAKÓW ZAWIERAJ JOGURT NATURALNY, ŚMIETANĘ

KOMPOT PORZECZKOWY

 200-300  ml

 

70-100 g

130-200 g

75-100 g

150-200 ml

PIĄTEK 07.11.2025

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI  ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ

MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM

KOMPOT AGRESTOWY

200-300 ml

180-250 g

150-200 ml

ŚRODA 12.11.2025

KREM Z CUKINII Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, MASŁO, GLUTEN

SPAGETTI Z SOSEM NAPOLI ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO, SER ŻÓŁTY

JABŁKO

WODA Z CYTRYNĄ

200-300  ml
180-250 g

        150 g
   150-200 ml

CZWARTEK 13.11.2025

ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI ZAWIERA  SELER, GLUTEN, ŚMIETANĘ

INDYK PIECZONY W SOSIE WŁASNYM ZAWIERA GLUTEN

KASZA BULGUR ZAWIERA GLUTEN

BUKIET WARZYW Z MASŁEM 

KOMPOT AGRESTOWY

200-300 ml

70-100 g

80-120 g

75-100 g

150-200 ml

PIĄTEK 14.11.2025

 

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z SOCZEWICĄ I BATATAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, MASŁO, ŚMIETANĘ

KOTLET Z JAJKA ZAWIERA  GLUTEN

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

SURÓWKA Z OGÓRKA KONSERWOWEGO Z PAPRYKĄ I MARCHEWKĄ

KOMPOT WIŚNIOWY

200-300  ml

 

70-100 g

130-200 g

75-100 g

150-200 ml

PONIEDZIAŁEK 17.11.2025

KREM Z PIECZAREK Z MAKARONEM  ZAWIERA SELER, GLUTEN, MASŁO, ŚMIETANĘ

DORSZ PO GRECKU (Z WARZYWAMI) ZAWIERA  GLUTEN, SELER

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

WODA Z CYTRYNĄ

 200-300  ml

120-180 g

130-200 ml

150-200 ml

WTOREK 18.11.2025

 

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO

KOTLET SCHABOWY  ZAWIERA GLUTEN, JAJKO

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

MIZERIA Z OGÓRKA ŚWIEŻEGO ZAWIERA ŚMIETANĘ

KOMPOT WIŚNIOWY

 200-300 g

70-100 g

130-200 g

75-100 g

  150-200 ml

ŚRODA 19.11.2025

ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, SER ŻÓŁTY, MASŁO

PIECZEŃ RZYMSKA ZAWIERA GLUTEN, JAJKO

ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO

SAŁATA LODOWA Z SOSEM VINEGRET

KOMPOT MALINOWY

  200-300  ml

 

70-100 g

130-200 g

75-100 g

150-200 ml

CZWARTEK 20.11.2025

KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER,  GLUTEN

KLOPSIKI Z MARCHEWKĄ W SOSIE WŁASNYM  ZAWIERAJĄ  GLUTEN

RYŻ

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

KOMPOT PORZECZKOWY

 200-300  ml

70-100 g

60-100 g

75-100 g

150-200 ml

PIĄTEK 21.11.2025

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI  ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ

MAKARON ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ ZAWIERA JAJKO , GLUTEN

KOMPOT AGRESTOWY

200-300 ml

180-250 g

150-200 ml

Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie

 

 

 

 

 

Data dodania: 2020-09-30 17:59:01
Data edycji: 2025-11-06 12:39:21
Ilość wyświetleń: 17899
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej