Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025 |
|
ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ, JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER. GLUTEN, ŚMIETANA PIEROGI RUSKIE WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml
120-180 g 150-200 ml |
WTOREK 25.03.2025 |
|
ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER GULASZ WOŁOWY Z KUKURYDZĄ I CZERWONĄ FASOLĄ ZAWIERA GLUTEN KASZA JĘCZMIENNA ZAWIERA GLUTEN BROKUŁY Z MASŁEM KOMPOT TRUSKAWKOWY |
200-300 ml 70-100 g 80-120 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 26.03.2025 |
|
KREM Z PIECZAREK Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO, ŚMIETANA, MASŁO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO BURACZKI ZASMAŻANE KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 70-100 g 75-100 g |
CZWARTEK 27.03.2025 |
|
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ PANIEROWANY KOTLET Z PIERSI Z KURCZAKA ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 70-100 g 150-200 ml |
PIĄTEK 28.03.2025 |
|
ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM ZE SZPINAKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, MASŁO, ŚMIETANA KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml
180-250 g 150-200 ml |
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025 |
|
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z POREM Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, MASŁO, ŚMIETANA MAKARON SPAGETTI Z SOSEM NAPOLI ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, SER ŻÓŁTY WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml
180-250 g 150-200 ml |
WTOREK 01.04.2025 |
|
ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO, MASŁO, ŚMIETANA, SER ŻÓŁTY KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE WŁASNYM ZAWIERA GLUTEN ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MARCHEWKA GOTOWANA Z MASŁEM KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml
70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 02.04.2025 |
|
KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO OGÓREK KONSERWOWY Z PAPRYKĄ I MARCHEWKĄ KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
CZWARTEK 03.04.2025 |
|
KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER POTRAWKA Z KURCZAKA ZAWIERA GLUTEN, SELER RYŻ SURÓWKA Z SELERA Z JABŁKIEM ZAWIERA ŚMIETANĘ, JOGURT NATURALNY KOMPOT PORZECZKOWY |
200-300 ml 70-100 g 60-100 g 75-100 g 150-200 ml |
PIĄTEK 04.04.2025 |
|
KREM Z BROKUŁÓW Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO, MASŁO, ŚMIETANĘ KOTLET MIELONY Z RYBY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, MINTAJ, MORSZCZUK ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml
60-90 g 130-200 g 150-200 ml |
Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie