PIĄTEK 18.04.2025 (obiad tylko dla przedszkola francuskiego) |
|
ZUPA MARCHEWKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO, MASŁO, ŚMIETANĘ MORSZCZUK W SOSIE CYTRYNOWYM Z DUSZONYM POREM ZAWIERA GLUTEN, ŚMIETANĘ RYŻ KOMPOT AGRESTOWY |
200 ml 120 g 60 g 150 ml |
WTOREK 22.04.2025 (obiad tylko dla przedszkola francuskiego) |
|
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ RISOTTO Z KURCZAKIEM I ZIEMNIAKAMI (MARCHEW Z GROSZKIEM) ZAWIERA GLUTEN RYŻ KOMPOT MALINOWY |
200 g 120 g 60 g 150 ml |
ŚRODA 23.04.2025 |
|
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z SOCZEWICĄ I BATATAMI ZAWIERA SELER, MASŁO, GLUTEN MAKARON Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ ZAWIERA GLUTEN WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 180-250 g 150-200 ml |
CZWARTEK 24.04.2025 |
|
ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, MASŁO, GLUTEN, JAJKO, SER ŻÓŁTY PIECZEŃ RZYMSKA ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO BURACZKI ZASMAŻANE KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 120-180 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
PIĄTEK 25.04.2025 |
|
KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN DORSZ PO GRECKU Z (WARZYWAMI) ZAWIERA GLUTEN, SELER ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml 120-180 g 130-200 g 150-200 ml |
PONIEDZIAŁEK 28.04.2025 |
|
ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN PIEROGI Z MIĘSEM JABŁKO WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 120-180 g 150 g 150-200 ml |
WTOREK 29.04.2025 |
|
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO KOTLET SCHABOWY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SAŁATA LODOWA Z OGÓRKIEM I RZODKIEWKĄ NATURALNY KOMPOT TRUSKAWKOWY |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 30.04.2025 |
|
KREM Z CUKINII Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, ŚMIETANA, MASŁO KASZA BULGUR ZAWIERA GLUTEN KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ ZAWIERA GLUTEN, MASŁO KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 75-100 g |
Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie
81-506 Gdynia
ul. Halicka 8