PONIEDZIAŁEK 01.09.2025 (obiad tylko dla przedszkola francuskiego) |
|
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ JAJKO SADZONE ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MARCHEW Z GROSZKIEM ZAWIERAJĄ MLEKO WODA Z CYTRYNĄ |
200 ml 50-60 g 130 g 75 g 150 ml |
WTOREK 02.09.2025 |
|
ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER RISOTTO Z WARZYWAMI ZAWIERA SELER RYŻ KOMPOT TRUSKAWKOWY |
200-300 ml 120-180 g 60-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 03.09.2025 |
|
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO KOTLET MIELONY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 75-100 g |
CZWARTEK 04.09.2025 |
|
ZUPA PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 180-250 g 150-200 ml |
PIĄTEK 05.09.2025 |
|
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO, MASŁO, ŚMIETANĘ DORSZ SMAŻONY ZAWIERA GLUTEN ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z OGÓRKA KONSERWOWEGO, PAPRYKI I MARCHEWKI KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml
60-90 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
PONIEDZIAŁEK 08.09.2025 |
|
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z SOCZEWICĄ I BATATAMI ZAWIERA SELER MAKARON Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ ZAWIERA GLUTEN, JAJKO WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 120-180 g 150-200 ml |
WTOREK 09.09.2025 |
|
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ GULASZ WIEPRZOWY ZAWIERA GLUTEN KASZA JĘCZMIENNA ZAWIERA GLUTEN BUKIET WARZYW Z MASŁEM KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 g 70-100 g 80-120 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 10.09.2025 |
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO PANIEROWANY KOTLET Z PIERSI Z KURCZAKA ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MIZERIA Z OGÓRKA ŚWIEŻEGO ZAWIERA ŚMIETANĘ KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
CZWARTEK 11.09.2025 |
|
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ PIECZEŃ RZYMSKA ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO BURACZKI ZASMAŻANE ZAWIERAJĄ GLUTEN, MASŁO KOMPOT PORZECZKOWY |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
PIĄTEK 12.09.2025 |
|
KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO, MASŁO KOTLET MIELONY Z RYBY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, MINTAJ, MORSZCZUK ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT AGRESTOW |
200-300 ml
60-90 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie
81-506 Gdynia
ul. Halicka 8