|
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025 |
|
|
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ PIEROGI Z MIĘSEM ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO GRUSZKA WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 120-180 g 100 g 150-200 ml |
|
WTOREK 28.10.2025 |
|
|
KREM Z DYNI Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO, ŚMIETANĘ, MASŁO SCHAB PIECZONY W SOSIE WŁASNYM ZAWIERA GLUTEN ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z SELERA ZAWIERA ŚMIETANĘ, JOGURT NATURALNY KOMPOT TRUSKAWKOWY |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
|
ŚRODA 29.10.2025 |
|
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN KURCZAK PIECZONY ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MARCHEW Z GROSZKIEM ZAWIERAJĄ MASŁO, GLUTEN KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 130-200 g 75-100 g |
|
CZWARTEK 30.10.2025 |
|
|
ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER GULASZ WIEPRZOWY ZAWIERA GLUTEN KASZA JĘCZMIENNA ZAWIERA GLUTEN KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA ZAWIERA GLUTEN, MASŁO KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 70-100 g 80-120 g 75-100 g 150-200 ml |
|
PIĄTEK 31.10.2025 (obiad tylko dla przedszkola francuskiego) |
|
|
ZUPA GRYSIKOWA ZAWIERA SELER, GLUTEN MIRUNA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO BRUKSELKA Z BUŁKĄ TARTĄ ZAWIERA GLUTEN, MASŁO KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml 60-90 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
|
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 |
|
|
ZUPA GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN RACUCHY Z JABŁKIEM ZAWIERAJĄ GLUTEN, MLEKO, JAJKO WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 150-220 g 150-200 ml |
|
WTOREK 04.11.2025 |
|
|
BARSZCZ ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ KOTLET MIELONY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 g 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
|
ŚRODA 05.11.2025 |
|
|
ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER RISOTTO Z WARZYWAMI ZAWIERA GLUTEN, SELER RYŻ KOMPOT MALINOWY
|
200-300 ml 120-180 g 60-100 g 150-200 ml |
|
CZWARTEK 06.11.2025 |
|
|
KREM Z BROKUŁÓW Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, MASŁO KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE WŁASNYM ZAWIERA GLUTEN ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z BURAKÓW ZAWIERAJ JOGURT NATURALNY, ŚMIETANĘ KOMPOT PORZECZKOWY |
200-300 ml
70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
|
PIĄTEK 07.11.2025 |
|
|
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 180-250 g 150-200 ml |
Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie

81-506 Gdynia
ul. Halicka 8