PONIEDZIAŁEK 27.01.2025 |
|
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ PIEROGI Z MIĘSEM ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO MANDARYNKA WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml 150-220 g 70g 150-200 ml |
WTOREK 28.01.2025 |
|
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA ZAWIERA MASŁO, GLUTEN KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 720-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 29.01.2025 |
|
KREM Z CUKINII Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, MASŁO, GLUTEN, JAJKO POTRAWKA Z KURCZAKA ZAWIERAJĄ GLUTEN, SELER RYŻ BUKIET WARZYW Z MASŁEM KOMPOT AGESTOWY |
200-300 ml 70-100 g 75-100 g |
CZWARTEK 30.01.2025 |
|
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ KOTLET MIELONY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z BURAKÓW ZAWIERAJĄ JOGURT NATURALNY, ŚMIETANĘ KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 70-100 g 13-200 g 75-100 g 150-200 ml |
PIĄTEK 31.01.2025 |
|
ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, SER ŻÓŁTY, MASŁO, GLUTEN, JAJKO DORSZ PO GRECKU (Z WARZYWAMI) ZAWIERA GLUTEN, SELER ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml
120-180 g 130-200 g 150-200 ml |
PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 |
|
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z POREM I ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER,ŚMIETANĘ, GLUTEN, MASŁO MAKARON SPAGETTI Z SOSEM NAPOLI ZAWIERAGLUTEN, JAJKO, SER ŻÓŁTY WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml
180-250 g 150-200 ml |
WTOREK 04.02.2025 |
|
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM ZAWIERASELER, ŚMIETANĘ INDYK PIECZONY W SOSIE WŁASNYM ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z SELERA ZAWIERA JOGURT NATURALNY, ŚMIETANĘ KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
ŚRODA 05.02.2025 |
|
ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER GULASZ WOŁOWY Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI ZAWIERA GLUTEN KASZA GRYCZANA BROKUŁY Z MASŁEM KOMPOT PORZECZKOWY |
200-300 ml 70-100 g 80-120 g 75-100 g 150-200 ml |
CZWARTEK 06.02.2025 |
|
KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERASELER, GLUTEN, GOŁĄBKI Z RYŻEMZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 120-180 g 130-200 g 150-200 ml |
PIĄTEK 07.02.2025 |
|
ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMIZAWIERA SELER KOTLET MIELONY Z RYBY ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, MINTAJ, MORSZCZUK ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml 60-90 g 130-200 g 75-100 g 150-200 ml |
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 |
|||||
ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER PLACKI ZIEMNIACZANE ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO JOGURT ACTIMEL WODA Z CYTRYNĄ
|
200-300 ml 120-180 g 100 ml 150-200 ml |
||||
WTOREK 11.02.2025 |
|||||
ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ KASZA JĘCZMIENNA ZAWIERA GLUTEN KAPUSTA ZASMAŻANA ZAWIERA MASŁO, GLUTEN KOMPOT AGRESTOWY |
200-300 ml 70-100 g 80-120 g 75-100 g 150-200 ml
|
||||
ŚRODA 12.02.2025 |
|||||
BARSZCZ ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ PANIEROWANY KOTLET Z PIERSI Z KURCZAKA ZAWIERA GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO SAŁATA LODOWA Z SOSEM VINEGRET KOMPOT AGESTOWY
|
200-300 ml 45-60 g 150-200 ml |
||||
CZWARTEK 13.02.2025 |
|||||
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MARCHEW GOTOWANA Z MASŁEM KOMPOT MALINOWY |
200-300 ml 70-100 g 13-200 g 75-100 g 150-200 ml |
||||
|
|||||
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025 (obiad tylko dla przedszkola francuskiego) |
|||||
ZUPA ZIEMNIACZANA ZAWIERA SELER BAGIETKA ZAPIEKANA Z SZYNKĄ, PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM ZAWIERA GLUTEN JABŁKO WODA Z CYTRYNĄ |
200-300 ml
120-180 g 150 g 150-200 ml |
||||
WTOREK 18.02.2025 (dzieci z ferii i przedszk. francuskie) |
|||||
ROSÓŁ Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, GLUTEN, JAJKO BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM ZIEMNIAKI ZAWIERAJĄ MLEKO MARCHEW Z JABŁKIEM ZAWIERA JOGURT NATURALNY, ŚMIETANĘ KOMPOT MALINOWY
|
200-300 ml 70-100 g 130-200 g 75-100 g 10-200 ml |
||||
ŚRODA 19.02.2025 (dzieci z ferii i przedszk. francuskie) |
|||||
ŻUREK Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, ŚMIETANĘ GULASZ DROBIOWY ZAWIERA GLUTEN RYŻ FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ ZAWIERA MASŁO, GLUTEN KOMPOT PORZECZKOWY
|
200-300 ml
70-100 g 60-100 g 75-100 g 150-200 ml |
||||
CZWARTEK 20.02.2025 (dzieci z ferii i przedszk. francuskie) |
|||||
ZUPA MARCHEWKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZAWIERA SELER, GLUTEN, MASŁO, ŚMIETANĘ MAKARON ZAPIEKANY Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM W SOSIE ZAWIERA GLUTEN, JAJKO, SEREK TYPU PHILADELPHIA KOMPOT AGRESTOWY
|
200-300 ml
180-250 g 150-200 ml |
||||
PIĄTEK 21.02.2025 (dzieci z ferii i przedszk. francuskie) |
|||||
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z MAKARONEM ZAWIERA SELER, ŚMIETANĘ, GLUTEN, JAJKO, MASŁO PALUSZKI RYBNE ZAWIERAJĄ GLUTEN, JAJKO, MINTAJ, MORSZCZUK FRYTKI SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ KOMPOT WIŚNIOWY |
200-300 ml
60-90 g 100-150 g 75-100 g 150-200 ml |
Skład potraw dostępny na życzenie rodziców w sekretariacie
81-506 Gdynia
ul. Halicka 8